ek css
Yol Tarifi
İnstagram
Facebook
Telefon
WhatsApp
YÜKLENİYOR...
Mobilya V5 İnternet Sitesi

İçinde yaşadığımız toplumun tamamlayıcı bir parçası olan diş hekimliği hizmetini, sizlere yüksek standartlarda sunarken aynı zamanda ülkemizin ekonomik şartlarını da dikkate alarak fiyat politikasını belirlemekteyiz. Bu doğrultuda vazgeçemeyeceğimiz prensiplerimiz; Evrensel standartta diş tedavisi için kaliteli sarf malzeme ve üst düzey ekipman Bulaşıcı hastalık riskine karşı güvenlikli sterilizasyon ve dezenfeksiyon uygulamaları Yetkin personel varlığı. (Diş Hekimi, Dental Asistan, Diş Teknisyeni) Güvenilir ve kaliteli hizmetten taviz verilmeden en uygun koşullar.

İLETİŞİM

İletişim Bilgileri

Telefon

0 (224) 614 16 16

E-Posta

info@pasadent.com

Adres

Çırpan mah. Fevzipaşa cad. No122A, 16500 Mustafakemalpaşa/Bursa

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği

Çocuk Diş Hekimliği

çocuk diş hekimliği

Çocuk diş hekimliği olarak da bilinen pedodonti; bebek, çocuk ve genç erişkinlerin ağız ve diş sağlığı ile ilgilenen diş hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. Pedodontinin amacı hem ortaya çıkan diş ve ağız sağlığı sorunlarını çözmek hem de bu sorunlara neden olan etkenlere yönelik çalışmalarla koruyucu yöntemler geliştirmek ve uygulamaktır.

Çürük oluşumunda beslenme, diş yapısı ve ağız bakımı önemlidir. Süt dişlerinin yapısı daimi dişlere nazaran çürüğe çok daha yatkındır. Bunun yanında çocuklarda çürük yapma riski yüksek olan şeker ve karbonhidrat tüketimi yetişkinlere göre oldukça fazladır.

Böyle bir beslenmenin yanında yapısı zayıf olan süt dişleri hızlı bir şekilde çürüyebilmektedir. Bu nedenle süt dişlerinin bakımı daimi dişlere göre çok daha iyi yapılmalıdır.

Süt dişleri; daimi dişler sürene dek ağızda tutulmalıdır. Bu sayede daimi dişlerin yerlerinde ve doğru pozisyonda konumlanması mümkün olur. Aynı zamanda çocuğun düzgün beslenmesini konuşmasını ve yüz estetiğini koruyarak kendine güvenmesini sağlar. Ancak süt dişlerinde de daimi dişler gibi enfeksiyon ve çürük oluşabilir. Bu gibi durumlarda süt dişlerine dolgu, ampütasyon ya da kanal tedavisi uygulayarak ağızda fizyolojik ömürleri dolana kadar kalmaları sağlanmalıdır. Dolgu ve kanal tedavisi ile tedavi edilemeyecek kadar büyük bir enfeksiyon ve madde kaybı olduğunda süt dişinin çekimi gerekebilir.

Ortodonti (Tel Tedavisi)